נהיגה בשכרות

האם מותר לנהוג לאחר שתיית אלכוהול?

התשובה היא כן, עד כמות מסוימת!. יחד עם זאת, ההמלצה של עו"ד זיאד זועבי היא: לא לשתות ולנהוג. החוק אוסר שתיית אלכוהול ברמה של 290 מק"ג בליטר אויר נשוף במכשיר הינשוף, ובבדיקת דם ברמה של50  מיליגרם אלכוהול במאה מיליליטר דם.

המשמעות היא כי ניתן לנהוג כאשר רמת האלכוהול אינה עולה על 290 מק"ג בליטר אויר נשוף או כאשר רמת האלכוהול בדם אינה עולה על 49 מיליגרם אלכוהול בדם, אך הבעיה היא כי, לעולם לא יידע הנהג באיזה רמה של ריכוז אלכוהול הוא נמצא ובכך הוא מסתכן בעבירה חמורה ומסוכנת של נהיגה בשכרות.

על כן, ההמלצה של עו"ד זיאד זועבי היא לא לשתות ולנהוג!.

אוכלוסייה מיוחדת, מהי?

נהג חדש, נהג שטרם מלאו לו 24 שנים, נהג בעת נהיגה ברכב ציבורי ונהג ברכב מסחרי (מעל 3500 ק"ג) מוגדרים כאוכלוסייה מיוחדת. בשנת 2010 החוק תוקן וקבע כי שכרות לאוכלוסייה מיוחדת תיקבע ברף נמוך בהרבה מנהגים רגילים. שכרות באוכלוסייה מיוחדת תחל מריכוז העולה על 50 מיקרוגרם בליטר אויר נשוף או 10 מיליגרם ב-100 מיליליטר דם!. מדובר בכמות קטנה ומזערית ביותר. ראו הוזהרתם.

 האם מותר לסרב לבצע בדיקת ינשוף?

נהג המסרב להיבדק במכשיר "הינשוף" חזקה עליו כי הוא שיכור וזאת מבלי לבצע את הבדיקה וללא כל צורך בקבלת פלט מרשיע ממכשיר הינשוף!. גם הכשלת הבדיקה מוגדרת כסירוב. חובה להיענות לדרישת השוטר לבצע בדיקת ינשוף גם אם אין נסיבות מחשידות לביצוע עבירה.

 מה העונש?

עוד בטרם משפט, לקצין סמכות לפסול את רישיון הנהיגה פסילה מנהלית ל- 30 ימים, וכן, להשבית הרכב בו בוצעה העבירה.  

מי שמורשע בעבירת הנהיגה בשכרות צפוי לעונשים מחמירים שכוללים מאסר בפועל, מאסר על תנאי, פסילת מינימאלית של רישיון הנהיגה לתקופה של 24 חודשים. בעבירות חוזרות של נהיגה בשכרות פסילת המינימום תעמוד על 4 שנים!.

עורך דין נהיגה בשכרות זיאד זועבי

עורך זיאד זועבי עוסק אך ורק בדיני תעבורה ומתמחה בייצוג נהגים שהואשמו בעבירות של נהיגה בשכרות. למשרד זיאד זועבי עורכי דין תעבורה מספר רב של הצלחות והישגים משפטיים בלתי רגילים לרבות ביטול כתבי אישום בגין נהיגה בשכרות.

עו"ד זיאד זועבי מתמחה במשפטי התעבורה ובעל ניסיון רב בייצוג נאשמים בנהיגה בשכרות. עו"ד זיאד זועבי בקיא בחוק, בפסיקה ובנהלי משטרת ישראל הנוגעים לאכיפת עבירת הנהיגה בשכרות. ידע וניסיון זה מקנים לעו"ד זיאד זועבי כלים לאתר פגמים וכשלים בחומר הראיות- כשלים שיש בכוחם להביא לזיכוי הנאשם, במקרה המתאים, או לענישה מקלה.

אל תודה בביצוע העבירה

זכות ה-"אי הפללה עצמית" היא זכות בסיסית בשיטת המשפט הישראלית. אי הפללה עצמית משמעותה כי הנהג זכאי לשתוק ולא לומר דבר או חצי דבר לשוטר, וכן, זכאי הוא שלא לחתום על הדו"ח.

צפה בסרטון המצורף ותדע מה מותר לך ומה אסור עליך בבדיקת שכרות.  

האמור לעיל מוצג כידע כללי בלבד. אין באמור לעיל משום הוראה ו/או ייעוץ ובוודאי שאינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי קונקרטי או כללי. 

ייעוץ ראשוני

לקבלת ייעוץ ללא התחייבות מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

משרד זיאד זועבי-עורכי דין תעבורה עוסק אך ורק בדיני תעבורה ומתמחה במתן ייעוץ והגנה משפטיים לנאשמים בכל סוגי עבירות התעבורה!