נהיגה תחת השפעת סמים

האם מותר לנהוג תחת השפעת סמים?

התשובה היא לא. בשונה מנהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת סמים אסורה בהחלט ודי בהימצאות שרידי סם בשתן או בדם כדי לבסס עבירה של נהיגה תחת השפעת סמים.

חשוב לדעת כי אלכוהול מתנדף מהגוף תוך מספר שעות ואילו שרידי סמים יימצאו בגוף כשבועיים ואף יותר לאחר צריכתם (תלוי בסוג ובכמות הסם).

כיצד משטרת ישראל מאתרת סמים בגוף?

לשוטרים מוקנית סמכות ע"פ חוק לדרוש מהנהג לבצע בדיקת שתן או בדיקת דם לאיתור סמים בגוף.

הבדיקה הנפוצה היא בדיקת שתן הואיל והשוטר מוסמך לבצעה בעצמו, ואילו, בדיקת דם חייבת להתבצע על ידי צוות רפואי מוסמך שאינו זמין במקום ביצוע העבירה. בכל מקרה אסור לבצע בדיקת דם בשטח.

חשד סביר

בדיקות שתן ודם נחשבות לבדיקות פולשניות ועל כן המחוקק החליט להגביל את השוטר בכך שהתנה את ביצוע הבדיקות בקיומו של חשד סביר כי הנהג נמצא תחת השפעת סמים!.

החשד הסביר נחשב ליסוד עובדתי מיסודות העבירה. המשמעות היא כי, על התביעה רובץ נטל ההוכחה להוכיח יסוד זה מעל לכל ספק סביר.

הלכה למעשה, אם אין חשד סביר, הדבר עלול להוביל לפסילת הבדיקה ותוצאותיה.

 

האם מותר לסרב לבצע בדיקת שתן או דם?

אסור לך לסרב לדרישה למתן דגימת דם או שתן. אם תסרב תואשם בנהיגה בשכרות מכוח סירוב.

 

מה העונש?

עוד בטרם משפט, לקצין סמכות לפסול את רישיון הנהיגה פסילה מנהלית ל- 30 ימים, וכן, להשבית הרכב בו בוצעה העבירה. 

מי שמורשע בעבירה של נהיגה תחת השפעת סמים צפוי לעונשים מחמירים שכוללים מאסר בפועל, מאסר על תנאי, פסילת מינימאלית של רישיון הנהיגה לתקופה של 24 חודשים. בעבירות חוזרות של נהיגה בשכרות פסילת המינימום תעמוד על 4 שנים!.

עורך דין נהיגה תחת השפעת סמים זיאד זועבי     

עורך זיאד זועבי עוסק אך ורק בדיני תעבורה ומתמחה בייצוג נהגים שהואשמו בעבירות של נהיגה תחת השפעת סמים. למשרד זיאד זועבי עורכי דין תעבורה מספר רב של הצלחות והישגים משפטיים בלתי רגילים לרבות ביטול כתבי אישום בגין נהיגה תחת השפעת סמים.

עו"ד זיאד זועבי מתמחה במשפטי התעבורה ובעל ניסיון רב בייצוג נאשמים בנהיגה בשכרות. עו"ד זיאד זועבי בקיא בחוק, בפסיקה ובנהלי משטרת ישראל הנוגעים לאכיפת עבירת הנהיגה תחת השפעת סמים. ידע וניסיון זה מקנים לעו"ד זיאד זועבי כלים לדעת האם כל יסודות העבירה התקיימו, האם היה חשד סביר, האם דגימת הדם או השתן ניטלו מהנהג ע"פ כל הכללים המחמירים הנדרשים, ובכך להביא לזיכוי הנאשם, במקרה המתאים, או לענישה מקלה. 

אל תודה בביצוע העבירה

אם אתה מחליט לנדב לשוטר שעוצר אותך את המידע שעישנת לפני הנהיגה, מידע זה ישמש ראיה כנגדך במשפט ואף עלול למלא את יסוד החשד הסביר של העבירה.

זכות ה-"אי הפללה עצמית" היא זכות בסיסית בשיטת המשפט הישראלית. אי הפללה עצמית משמעותה כי הנהג זכאי לשתוק ולא לומר דבר או חצי דבר לשוטר, וכן, זכאי הוא שלא לחתום על הדו"ח.

האמור לעיל מוצג כידע כללי בלבד. אין באמור לעיל משום הוראה ו/או ייעוץ ובוודאי שאינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי קונקרטי או כללי. 

ייעוץ ראשוני

לקבלת ייעוץ ללא התחייבות מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

משרד זיאד זועבי-עורכי דין תעבורה עוסק אך ורק בדיני תעבורה ומתמחה במתן ייעוץ והגנה משפטיים לנאשמים בכל סוגי עבירות התעבורה!